Uporabniki korekcijskih očal v sončnih dneh naletijo na težavo, saj istočano ne morejo nositi tako korekcijskih kot sončnih očal. Tako so velikokrat primorani senčiti oči z drugimi senčili, da lahko normalno opravljajo vsakodnevne opravke ob nošenju korekcijskih očal. Za takšne uporabnike je idealna rešitev uporaba kontaktnih leč.

Kontaktne leče in sončna očala lahko uporabljamo istočasno in s tem odlično vidimo, hkrati pa zaščitimo oči. Uporaba kontaktnih leč v sončnih dneh je priporočljiva
pri vsakodnevnih opravkih in tudi med raznimi športnimi aktivnostmi. Kontaktne leče lahko varno uporabljamo tudi med aktivnostmi v vodi, med potapljanjem pa jih je treba uporabljati s potapljaško masko

Uporaba kontaktnih leč je povsem preprosta, uporabnik pa lahko izbira med različnimi vrstami leč. Izbira je odvisna od tega, koliko bo uporabnik leče nosil. Tako uporabnik lahko izbira med dnevnimi, 14-dnevnimi in mesečnimi kontaktnimi lečami različnih proizvajalcev. Uporaba kontaktnih leč in sončnih očal hkrati oči dvojno ščiti pred nevarnimi UV-žarki.

Zaščitite svoje oči z dnevnimi lečami!

Odlična rešitev za poletne dni je izbira dnevnih kontaktnih leč. Razlogov za takšno izbiro je več:

– če pozabite sončna očala ali pokrivalo, so dnevne leče edina UV

-zaščita zaščita za vaše oči,

– na potovanja vam ni potrebno vzeti tekočine za leče in

– zaradi dnevne menjave leč se dvigne higiena, kar prispeva k bolj zdravi uporabi leč za vaše oči.

Poskrbite, da vam ne bo zmanjkalo zaloge ravno v času, ko jih boste najbolj potrebovali. Več o ponudbi omenjenih leč dobite v kategoriji -> Dnevne leče.

Opozorilo! Leče vedno uporabljajte skupaj z visokokakovostnimi sončnimi očali z UV- zaščito.